Mobilgáttal az árvíz ellen

A Magyarországon rendkívül súlyos problémákat okozó árvizek elleni védekezéshez vállalatunk két olyan rendszert is ajánl, melyeket csak a védekezés időszakában kell felállítani. Ennek legfőbb előnye, hogy az árvízmentes időszakban a töltések, útszakaszok a megszokott módon használhatók, és nincs szükség például állandó gátmagasításra sem.

A QuickDamm rendszer lényege egy fémvázra kifeszített, ponyva alkotta "teknő", melybe töltőanyagot elhelyezve lehetséges védekezni az ár ellen. A megoldás sajátossága, hogy ez a töltőanyag akár az áradó folyó vize is lehet! A ponyva fertőtlenítése után a termék pedig újra- és újra felhasználható, akár teljesen máshol is.

A Protec rendszer igényel előtelepítést (a tartóoszlopok alapjait kell kiépíteni), de normál időszakban a rendszerből semmi sem látszódik. A védekezéskor egyszerűen csak el kell helyezni az oszlopokat és az univerzális záróelemeket: a rendszer olyan keskeny, hogy akár a gépjármű forgalom is tovább folyhat az adott szakaszon (például a rakparton).